Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Otthon

3 tipp a városi kertészkedéshez

Lakásban sem lehetetlen szuper növényeket nevelni és termeszteni.

Egyre többen tartanak igényt a növénytermesztésre, kertészkedésre, akár kerttel nem rendelkezők is. A frissen termesztett paradicsom és a gyönyörű növények képe sokakban feltámasztja a kedvet, hogy nekiugorjon, és a lehetőségekhez mérten szuper kis „minikertet” hozzon létre. Ha te is közéjük tartozol, mutatunk pár ötletet, ami hozzásegít álmaid terméseihez.

Fogyasztható dolgok

Általános félreértés, hogy földterületre van szüksége annak, aki saját ételeket szeretne termeszteni. Persze, sokkal több lehetősége van, de ma már lakásban is termeszthetünk bizonyos dolgokat. A hordozható tartályok, ládák vagy edények remek módjai annak, hogy minden kemény felületen növekedjen, csak arra ügyelj, hogy megfelelő napfényt kapjanak a termés maximalizálása érdekében. A városi kertészkedésben egyértelműen a saláta, a paradicsom, a paprika, a bab és az ázsiai zöldek a legkézenfekvőbbek.

Van kerted, de kicsi?

Köztudott, hogy optikailag tágítja a teret a fény, a világos színek és a tükrök. Használj fellógatható cserepeket vagy növényfuttató rácsokat, a magasságot kihasználva. Akármilyen kicsit is a kert, díszítsd kaviccsal vagy dekorkövekkel az odavezető utat, és helyezz el madáretetőket, színes lampionokat, hogy minden tekintetet odavonzzál.

Cactus by @nes.laura #cactusmagazine #succulent #cactalicious #cactus :🌵)

Cactus Magazine 🌵 (@cactusmagazine) által megosztott bejegyzés,

Szobanövények

Ha sem kerted nincs, sem teraszod, akkor se bánkódj, jöhetnek a szebbnél szebb szobanövények, amik ugyanúgy feldobják a hangulatot, mintha kint csücsülnének a veteményesben!

Affordable decor doesn't have to mean a one stop shop to ikea and bulk buy everything. Of course our fav Swedish mega store has some amazing finds and some seriously gorgeous looks for less but try mixing and matching for your space. Thrift stores or online seconds site have some bargains to be had but you will need a little creativity on your side to sort the junk from the must have. The humble pallet or crate has been repurposed in some cases and if used in the right space can be transformed into a bed frame, head board or even a coffee table. The cost is nothing, just ask your local supermarket and your good to go with your industrial look for less. #thinkoutsidethebox #repurposed #designtips #MOMme | pic via @friederikchen . . . . . #thisiswhyihavetothriftshopeveryday #ikea #homedecor #affordabledecor #affordablestyle #ikealiving #apartmentstyle #apartmentliving #cratestyle #plantdecor #plantstyling #decoratingideas #decoratingwithplants #plantspiration #plantsofinstagram #plantsplantsplants #plantaddict #iloveplants #indoorgardening #houseplants #lookforless #decorating #homedecorblogger #macramewallhanging #interiorrewilding #interiorinspiration

MomAgency (@momagency) által megosztott bejegyzés,

House Beautiful

Címlap

top