Otthon

Forradalmi változás a Legó-játékokban

A környezettudatosság fontosságát tűzte zászlajára a LEGO.

A világ legsúlyosabb műanyaghulladék-problémájának megoldása érdekében a Legó bejelentette, hogy egy fenntartható forrású, cukornádból készült etanolból előállított növényi műanyagból új, fenntartható elemeket készít.

A botanikai témájú szett polietilén műanyagból készül, különböző fák, bokrok és levél alakú darabok alkotják majd. A Legó környezetvédelmi felelősségének alelnöke, Tim Brooks biztosította ügyfeleiket, hogy a növényi alapú műanyag termékek ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek majd, mint a hagyományos, kőolajalapú polietilén darabok. Emellett azt is megígérte, hogy az új termékcsalád „minőségében vagy megjelenésében” nem lesz észrevehetően más.

Büszkék vagyunk rá, hogy az első, fenntarthatóan gyártott műanyagból készült LEGO-elemek gyártása megkezdődik idén, ez egy nagyszerű lépés ambiciózus elkötelezettségünkben, hogy minden LEGO-téglát fenntartható anyagból készítsünk.

Bár a cukornád alapú részek az összes LEGO terméknek mindössze az 1-2% -át teszik ki, a vállalatnak óriási tervei vannak a jövőbeni fenntarthatósággal kapcsolatban, beleértve azt a célt is, hogy 2030-ig minden LEGO-elemet növényi műanyaggal készítsenek. 

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top