- Áztassuk be a tésztát éjszakára: így másnap forró vízben akár egy perc alatt is készre főzhetjük
- a hagyma pirítása közben adjunk hozzá egy kiskanál sütőszódát, amitől egy percen belül lágy, karamellizált állaga lesz, ugyanakkor nem ég oda
- A kemény sajtokat reszelés előtt hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten melegedni
- ha vajra van szükségünk a főzéshez, használat előtt vegyük ki a hűtőből és pár percig helyezzük a tűzhely közelébe melegedni, így hamarabb megolvad
- a főtt krumpli legegyszerűbb meghámozása: főzzük harminc percig forrásban lévő vízben, majd helyezzük 30 percre őket hideg vízbe. Ezután már csupasz kézzel is meghámozhatóak
- sima víz helyett használjunk ásványvizet a zöldségek főzéséhez: nem csak puhábbra főnek tőlük, hanem fel is gyorsítja a főzési folyamatot.
(Forrás: Brightside)