nlc.hu
Otthon

Krumplipüré készítés és krumpli hámozás egyszerre

Ha megnézed ezt a videót, leesik, hogy eddig rosszul csináltad a krumplipürét

Akár egyszerre is letudhatod a hámozást és a pürésítést.

Egy főzőguru egy egyszerű trükköt osztott meg, hogyan lehet meghámozni és pürésíteni a krumplit egyszerre, megspórolva rengeteg vesződséget így a hámozással.

Lora McLaughlin Peterson, a főző- és életmódszakértő lépésről lépésre szóló útmutatót tett közzé a TikTokon, hogy felvilágosítsa azokat, akik szeretik a héj nélküli házi burgonyapürét.

Krumplipüré

Fotó: Getty Images

Először meg kell főznünk a burgonyát, ahogy szoktuk. Majd fogjunk egy tálat, és tegyünk rá egy sütőrácsot. „Vágd félbe a burgonyát, tedd a rácsra, és törd össze. A rács pépesíti a burgonyát, miközben hátrahagyja a héját” – tanácsolja az asszony.

A TikTokos kollégákat lenyűgözte a trükk, egyikük azt mondta, hogy az ötlet megváltoztatta az életét, és arra ösztönözte Lorát, hogy védje be a tippet. Egy másik hozzászóló szerint az emberek a fel nem használt burgonyahéjat tegyék a légsütőbe, és szórják meg sóval és borssal, hogy ízletes falatokat kapjanak.

Akiknek nincs otthon sütőrácsuk, van egy másik módszer a tökéletes burgonyapüré elkészítéséhez. Időt és edényt takarítunk meg azzal, hogy közvetlenül tejben főzzük a burgonyát.

(via)

Neked van tuti tipped? Nekünk igen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top