Otthon

Ne használd ezt az IKEA gázfőzőlapot, mert veszélyes lehet a szén-monoxid kibocsátása

Rossz gázbefecskendezőt szereltek a cég egyik főzőlapjába, emiatt magasabb lehet a készülék szén-monoxid-kibocsátása.

Visszahívja az IKEA az egyik gázfőzőlapját, mert a készülékek szén-monoxid-kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéke. Az ELDSLÅGA gázfőzőlap nagy teljesítményű gázégőjébe emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került. Emiatt lehet a szén-monoxid-kibocsátása magasabb a megengedettnél.

A jobb felső égőt ne használd az IKEA ELDSLÅGA gázfőzőlapon, amíg meg nem javítják

Az IKEA arra kéri a vásárlóit, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az ELDSLÅGA gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végzik a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható.

A cég díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes ELDSLÅGA gázfőzőlapra. Ez egy válaszlépés a belga felügyeleti hatóságok által elvégzett vizsgálatra. Megállapították, hogy a termékek jelenlegi állapotának tűz-, illetve robbanásveszély-kockázata nem magasabb a megengedettnél.

A vevőktől azt is kérik, hogy hívják fel az ügyfélszolgálatot, és egyeztessenek a javítás időpontjáról. Nyugta nélkül is elvégzik a szervizelést.

Az érintett terméket Magyarország mellett 21 további európai országban árusítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top