Otthon

Ágyazz úgy, mint a profik!

Biztos te is voltál már úgy, hogy próbálkoztál, mégsem állt úgy a bevetett ágy, ahogy anyukád mutatta.

Egyáltalán nem olyan könnyű esztétikailag szépen beágyazni. Hol itt, hol ott marad egy nagyobbacska ránc vagy gyűrődés, az ember pedig mindig elámul ilyenkor, hogyan tudják a hotelekben papír simára bevetni az ágyakat. Összeszedtük, mire érdemes odafigyelni, hogy a tökéletes ágyazás többé ne csak álom legyen.

1. Vasalás

A ráncmentes lepedőkhöz és takarókhoz vezető első lépés azok kivasalása. Nyilván nem lesz egyenletes és sima felületű egyik sem addig, amíg te erre nem törekszel. Mivel a vasalódeszka túl kicsi, nyugodtan használd az ágyat vagy egy asztalt a vasaláshoz, csak ügyelj arra, hogy valamit rakj még az ágynemű és a felület közé. 

Forrás: Tumblr.com

2. Használj matracvédőt

Egyrészt megvédi a matracodat minden sérüléstől és szennyeződéstől, másrészt kényelmesebb is. Viszont itt sem árt kisimítani a dolgokat, hiszen a gyűrött matracvédő nemcsak az alvásodat tudja megzavarni, hanem az ágyazásnál is pluszakadályokat jelent.

3. Sarkosítás

Kórházi vagy katonai sarkoknak is hívják a módszert, hiszen eredetileg ott alkalmazták. A jól kisimított lepedő és takaró végeit tűrd be jól az ágymatrac szélei alá, ez rendezett külsőt ad az ágynak. 

4. Párnák és takaró felhúzása

A tökéletes ágyhoz tökéletesen felhúzott párnákra és takarókra van szükség, amit a videóból elsajátíthatsz.

5. Elrendezés

Nincs más dolgod már, mint egy ágytakarót húzni a frissen bevetett ágyra, és szabályosan elrendezni a díszpárnákat rajta. Rétegezd őket egymásra vagy egymás elé, és gyönyörködj a végeredményben!

Home Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top