Otthon

Házi kedvenceknek tervezett bútorokat az IKEA

Két hét múlva már a magyarországi IKEA áruházakban is kapható lesz a kutyáknak és macskáknak tervezett kollekció, amit állatorvosok bevonásával találtak ki a svéd dizájnerek.

Kilencven termékből áll majd az IKEA legújabb kollekciója, amit kutyáknak és macskáknak és persze a gazdiknak terveztek. A svédül bozontost jelentő LURVIG kollekció először szűkített választékkal kerül az üzletekbe, augusztustól viszont minden termék elérhető lesz Magyarországon. A kollekció tervezésbe az IKEA állatorvosokat is bevont, így jött létre az öt fő terület: játék, pihenés, étkezés, séta és utazás köré csoportosított választék. 

Forrás: IKEA

Inma Bermúdez, a LURVIG tervezője a kollekció kapcsán elmondta: „Három kutyával élek együtt, és mindig is hiányoltam a kedvező árú, lakásomhoz illő és minőségi termékeket. Mint állatbarát büszke vagyok arra, hogy részt vehettem ebben a projektben és Japán, Franciaország, Kanada, Észak-Amerika és Portugália után Magyarországon is elérhető lesz a kollekcióm. Bízok abban, hogy minden termék arra inspirálja az emberek többségét, hogy még több minőségi időt töltsön kedvencével.”

A házi kedvencek sokak számára családtagok, az emberek életének szerves részei. Egy 2014-es felmérés szerint Magyarországon 1,8 millió kutya és 2,2 millió macska él gazdájával – az ő igényeiket felmérve készült el a kollekció. A tervezés során nem csak az került a középpontba, hogy elérhető árú, biztonságos, tartós, valamint a kutyák és macskák igényeinek megfelelő termékeket fejlesszen az IKEA, hanem az is, hogy ezek a darabok illeszkedjenek az állatbarátok otthonába.

A kollekció színei összhangban vannak, a különféle darabok nemcsak egymással, a tulajdonosok otthonával is harmóniát alkotnak: a macskaágy tökéletesen illeszkedik a KALLAX polcrendszerbe, de a kedvenceknek szánt kis méretű KLIPPAN kanapé (ez a termék augusztustól lesz elérhető) pontos mása az eredetinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top