nlc.hu
Otthon

Elnöki macskával bővül a Fehér Ház négylábú lakóinak sora

Cica érkezik a Fehér Házba

Utoljára George W. Bush tartott macskát az elnöki rezidencián.

Miután Joe Biden tavaly megnyerte az amerikai elnökválasztást, hamar kiderült, hogy a 46. elnökkel együtt két kutyája, Champ és Major is beköltözik majd a Fehér Házba. Ennek köszönhetően újra lettek négylábú lakói az elnöki otthonnak, mivel Donald Trump nem tart semmilyen házikedvencet, így Barack Obama elnöksége után eltűntek a szőrös tappancsok a Pennsylvania Avenue 1600-ból. 

Bidenék azonban most bővítik a „flottát”, ugyanis a Today.com értesülései szerint rövidesen egy cicával gyarapodhat az elnöki família. Az amerikai first lady, dr. Jill Biden a Today-nek nyilatkozva elárulta, hogy már folyamatban van az örökbefogadás, a szóhasználatából pedig kiderült, hogy egy nőstény macska lehet a két elnöki kutya, Major és Champ új pajtása.

Macska is jön a Fehér Házba a két kutya mellé

Dr. Jill Biden a két elnöki kutyával, Major (b.) és Champ (j.) Bidennel (Fotó: Jill Biden/Facebook)

Kérdés persze, hogy a két eb mit szól majd az új jövevényhez, különösen, hogy a fiatalabbik kutyának, Majornek nemrég egy kis kiképzésre volt szüksége, miután két alkalommal is előfordult, hogy megharapott valakit. Az incidensek során szerencsére nem történt komolyabb sérülés, a renitenskedő jószág pedig azóta már vissza is térhetett a Fehér Házba.

Dr. Jill Biden ezzel kapcsolatban elárulta, hogy Majort többek között arra is felkészítették, hogy a jövőben egy cicával kell megosztania az otthonát. 

Cica érkezik a Fehér Házba

Socks még Bill Clinton elnöksége alatt töltötte be a „first cat” szerepét (Fotó: Getty Images)

Az elnöki rezidencián utoljára George W. Bush két terminusa idején élt macska. Az India nevű jószág előtt Bill Clintonék is hoztak egy Socks nevű cicát a Fehér Házba, de a legjobb nevű elnöki macska kétséget kizáróan Jimmy Carter lányáé volt: a 39. elnök lányának sziámi cicája a Misty Malarky Yin Yang névre hallgatott.

Még több cuki állat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top