Otthon

Poloskák után itt a krumplibogár-invázió, tízezrével támadnak

Sosem látott mennyiségben lepik el a kerteket a krumplibogarak a Győr-Moson-Sopron megyei Kónyban. A tízezrével támadó bogarak mindent elpusztítanak, a lakásokba is bemennek.

Felelőtlen gazdálkodók miatt krumplibogarak tízezrei vették támadás alá a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny kiskertjeit. A kártevők hatalmas serege válogatás nélkül pusztítja a növényeket a kerttulajdonosok bosszúságára.

A bogarak nem csak a terményeket, hanem a házak udvarait is ellepik, bemásznak a lakások nyitott ablakain is.

A Kisalföldnek a háborgó lakók elmondták, hogy tavaly a kertjeikkel szomszédos területen többhektárnyi burgonyát termeltek. A termést azonban nem szedték ki, csak visszaszántották a földbe. Nem végezték el a szükséges permetezést, védekezést, így szabadon keltek ki a bogarak.

Az érintettek a helyi jegyzőhöz fordultak panaszukkal, aki hivatalból megtette a bejelentést az illetékes hatóságnál. Némethné Hajzer Marietta a lapot úgy tájékoztatta, hogy a Győri Járási Hivatal illetékes osztálya már tartott helyszíni szemlét, és megteszik a szükséges intézkedést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top