Otthon

Tucatnyi birkát ölt meg valami Abonyban, a helyiek szerint visszatért a medve

Lassan kezd hisztériába átcsapni a magyarországi medveláz: Abonyban 15 birka halálát akarják egy medve számlájára írni, pedig már két hete nem is láttak medvét a Pest megyei településen.

Holtan, darabokra szaggatva találtak 15 birkát Abonyban, ahol néhány hete feltűnt az a medve is, amelyik Somoskőújfaluból egészen a déli határig sétált. A helyiek most attól tartanak, visszatért a településre a medve, és őrült mészárlásba kezdett.

A mi­abonyunk.hu arról ír, hogy egy rejtélyes ragadozó lemészárolt 15 birkát. Az emberek egyből a medvére kezdtek gyanakodni, valaki látni is vélte a benzinkútnál.

A Bors kikérte egy erdélyi medveszakértő véleményét is az ügyről, aki szerint kizárt, hogy ezt egy medve tette volna.

„[A medve] Rendkívül intelligens állat, hobbiból sosem öl. A táplálékának több mint 90 százaléka növényi eredetű, alapvetően nem is vadászik, csak elhullott állatokat eszik. Nagyon-nagyon ritkán támad, aminek az okát nem tudni. Inkább csak »védekezik«. Maximum egy idősebb példány számára lehet könnyű préda egy-egy háziállat, de ilyen mértékű vérengzést nem tudok elképzelni egy medvétől” – mondta Szín János a lapnak.

A rendőrség nem tud arról, hogy visszatért volna a medve Abonyba, viszont az ismert, hogy egy néhány egyedből álló kóbor kutyafalka járja Abonyt egy ideje, így a bürgék haláláért is valószínűleg ők a felelősek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top