Otthon

Egy kiskanál cukros vízzel most te is megmentheted a Földet

Átvitt értelemben persze. A cukros vízzel a kimerült méheket kínálhatod meg, hogy legyen erejük visszatérni a kaptárhoz. A felhívást maga David Attenborough tette közzé még a múlt hónapban.

Ha szeretnél tenni valamit a föld megmentéséért, akkor most itt van a lehetőség. Csak egy kis cukros víz kell hozzá, amivel megitathatod a fáradt méheket, akik az energiabombától új erőre kapva visszatérhetnek a kaptárjukba.

A felhívást Sir David Attenborough tette közzé a Facebookon még június elején, és többen meg is osztották azt.

🐝🌍💚 #sirdavidattenborough

Mala (@maladmz) által megosztott bejegyzés,

Az utóbbi öt évben egyharmadával csökkent a méhpopuláció. Ha a méhek eltűnnének a föld színéről, akkor az emberiségnek négy éve maradna hátra. Az évnek ebben a szakában sokszor találkozunk elgyengültnek vagy halottnak látszó méhekkel, pedig messze vannak attól. A méhek elfáradhatnak, egyszerűen előfordulhat, hogy nincs erejük visszarepülni a kaptárjukba. Ha kimerült méhre bukkansz az otthonodban, egyszerűen segíthetsz rajta: oldj fel két evőkanál fehér porcukrot egy evőkanál vízben, és egy kanálban tedd ki az elegyet a méhnek. Azzal is segíthetsz, ha megosztod ezt a posztot.

You're welcome little guy! #sugarwater #savethebees #wasp #hybrid #putthewasponketo

@ playfailure által megosztott bejegyzés,

Jó méhmentést kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top