nlc.hu
Otthon

FŐKERT méhlegelői Budapesten

Virágzó minirétek Budapesten: méhlegelőket telepít a FŐKERT

A közeljövőben több budapesti helyszínen is találkozhatunk majd „méhlegelőket” hirdető táblákkal.

Útjára indul a FŐKERT és Fővárosi Önkormányzat közös méhbarát programja, melynek keretében természetes gyepfoltok meghagyásával rovarbarát, vadvirágos városi kaszálókat alakítunk ki az általunk kezelt zöldterületeken, idén kísérleti jelleggel mintegy 28 hektárnyi területen. A közeljövőben több budapesti helyszínen is találkozhatunk majd „méhlegelőket” hirdető táblákkal.

Virágzó minirétek Budapesten: Méhlegelőket telepít a FŐKERT

Virágzó minirétek Budapesten: Méhlegelőket telepít a FŐKERT (Fotó: Unsplash)

„A kaszálások gyakoriságának ritkításával ezeken a gyepfoltokon megnő a növény- és állatfajok száma, nő a biodiverzitás, valamint a virágzó rétek a veszélyben lévő beporzóknak is terített asztalt kínálnak.

Beporzókkal pedig szebb a világ, és több a növény. A mi dolgunk ezeken a gyepeken a minél kevesebb zavarás, de ezt nem hanyagságból tesszük, rendszeresen figyeljük, monitorozzuk a kialakuló réteket” – írják.

A FŐKERT arra figyelmeztetett, az első 1-2 évben inkább gazosnak fognak látszani majd a méhbarát legelők, mivel egy ilyen összetett ökológiai rendszer felépülése lassú folyamat. „Ahogy Róma sem egy nap alatt épült, úgy a változatos fajösszetételű, tarka virágos rétek sem azonnal lesznek a város díszei” – írják.

Bővebben a programról: https://www.fokert.hu/vadviragos-budapest/

🌻🌼 Vadvirágos Budapest 🐝🦋🐞 #FöldNapja #VadvirágosBudapest #városirétek #rovarbarát #hajrábeporzók Útjára indul a...

Közzétette: FŐKERT Nonprofit Zrt. – 2021. április 22., csütörtök

Becsüljük meg a méheket mi is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top