Otthon

A katasztrófavédelem azt ígéri, szerdától elviszik a szemetet

125 ezer család maradt szemétszállítás nélkül.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, pénteken egyszerűen leállt a szemétszállítás Pest és Nógrád megye egy részén, a Zöld Híd Kft. ugyanis nem tudott megegyezni az állami kukaholdinggal – egészen konkrétan nem kaptak elég pénzt az államtól. Így 125 ezer család maradt szemétszállítás nélkül.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint szerdán már helyreáll a rend. A katasztrófavédelem kedden megtette mindazokat az intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy szerdán folytatódjon a szemétszállítás Pest és Nógrád megye 116 településén – közölte az OKF az MTI-vel.

A közlemény szerint, bár a Zöld Híd Kft. ügyvezetője a katasztrófavédelem központjában kedd este tartott találkozón megtagadta a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozatának átvételét, a kötelezés hatályos.

Arról, hogy melyik településen mikor viszik el a háztartási hulladékot, a katasztrófavédelem a főigazgatóság és a két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján, közleményben tájékoztatja az érintett lakosokat – írta az OKF.

Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top