Otthon

Nincs pénz, 125 ezer családtól nem viszik el a szemetet

A szolgáltató hiába tárgyalt az állami kukaholdinggal, nem tudtak megállapodni, ezért péntektől kénytelenek felfüggeszteni a szemétszállítást Pest és Nógrád megye egy részében.

Nem tudtak megállapodni az állami kukaholdinggal, ezért péntektől 125 ezer családtól nem tudja elszállítani a hulladékot Pest és Nógrád megye egy részében a szolgáltató Zöld Nonprofit Kft.

„Nem tudunk mást csinálni, holnap reggel meg fogjuk kezdeni a katasztrófavédelem és a települési önkormányzatok kiértesítését, hogy pénzügyi forrás hiánya miatt ideiglenesen nem tudjuk ellátni a közszolgáltatást” – mondta az RTL Klub Híradójának nyilatkozva Gyenes Szilárd, a cég megbízott ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető szerint több tízmillió forinttal tartoznak a beszállítóknak. A miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, ha szükséges, a katasztrófavédelem fogja elszállítani a szemetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top