nlc.hu
Otthon

Speciális ruhában mutatta meg egyhavi szemetét

Speciális ruhában mutatta meg az utcán, milyen sok szemetet termel egy hónap alatt

A környezetvédelmi aktivista nagyon látványos módon mutatta meg, milyen sok szemetet termelünk egyetlen hónap alatt.
Magán viseli a szemetét Rob Greenfield aktivista az utcán

A legtöbben bele sem gondolunk, milyen sok szemetet termelünk, ezért Rob Greenfield környezetvédelmi aktivista szemléletes bemutatót talált ki: összegyűjtötte egy hónapnyi szemetét, majd egy speciális öltözetben mutatta meg a mennyiséget az utcán sétálva. 

A különleges ruhadarab átlátszó zacskókból áll, amelyet a férfi magára erősített. Nap mint nap beletöltötte a szemetét, így egyre nagyobb és nehezebb lett a „hulladéköltöny”. Az első napokban alig volt rajta valami, de a hónap végére több mint 45 kilót nyomott a szemét a testén. 

Greenfield azért alkotta meg a ruhát, hogy szemléletessé tegye a naponta keletkező szemét mennyiségét.

Egy átlagos amerikai átlagosan 2 kiló szemetet termel naponta, ám a legtöbb ember soha nem gondolkodik a szemetén. Ha egyszer a szemetesbe dobtuk, nem látjuk többé és nem is gondolunk rá

– írja a honlapján Greenfield.

Az aktivista abban bízik, hogy a látványos akció hatására az emberek elgondolkodnak azon, milyen sok szemetet termelnek, és a jövőben fenntarthatóbb döntéseket hoznak.

(My Modern Met)

(Kiemelt kép: Facebook/Rob Greenfield)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top