nlc.hu
Otthon

Háromszoros áron kelt el Anglia legmocskosabb háza

Még az ingatlanosnak is leesett az álla: háromszoros áron kelt el Anglia legmocskosabb háza

A vártnál 50 millióval drágábban talált új gazdára a szeméttel és szétdobált holmikkal telepakolt angliai ház.
A montázson egy eladó ház Whitnash Grove-ban, és a szeméttel teli belseje

Hatalmas meglepetésre majdnem a kikiáltási ár háromszorosáért kelt el egy elhagyatott ingatlan, ami olyan szörnyű állapotban volt, hogy Anglia legmocskosabb házának nevezték.

A Whitnash Grove-ban található három hálószobás sorház dugig volt szanaszét dobált holmikkal és rothadó szeméttel, a törött evőeszköztől a foltos ágyneműig minden fellelhető volt a kupacokban. Emellett lyukak voltak a falakon, a fürdőszobában széttörtek a csempék, és a fotók alapján már ahhoz is bátorság kellett, hogy valaki egyáltalán betegye a lábát a házba, amely három évig volt bedeszkázva, miután egy tűzeset után kiköltöztek az ott lakók. Igaz, az ingatlanosok csak úgy írták le az állapotokat: „teljes felújításra és korszerűsítésre szorul”.

Akik látták a lakáshirdetést, arra számítottak, hogy nagyon nehezen lehet majd eladni az ingatlant a riasztó fotók és a visszataszító belső állapot miatt. Ugyanakkor azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy jó környéken található, kiváló az infrastruktúra, a közelben van két park is, és kedvezőek az adottságai: a földszinten két szoba és egy konyha, az emeleten pedig három hálószoba és egy családi fürdő található, és egy kis kert is jár a házhoz.

Végül 60 ezer fontért (26 millió forint) hirdették meg az otthont, de hatalmas meglepetésre 175 ezer fontért (76 millió forint) kelt el a Loveitts ingatlaniroda árverésén február 9-én, miután két licitáló árversenybe kezdett. Ez az összeg egyébként csupán pár ezer fonttal alacsonyabb, mint az átlagos piaci ár a környéken.

Sally Smith, a Loveitts igazgatója is meglepődött az aukció kimenetelén. „Arra számítottunk, hogy jó áron fog elkelni, mivel az ingatlanra az árverés előtt volt néhány ajánlat, de ezek meg sem közelítették azt, amennyiért végül elkelt a ház, és mindannyiunkat nagyon meglepett a végső ár.” Az ingatlanos szerint egyébként mindez tökéletesen példázza az árverések erejét, amikor a vártnál lényegesen drágábban adnak el valamit. Valószínűleg egy befektető vásárolta meg az ingatlant, aki teljesen kiüríti és felújítja a házat, így már érthető, hogy nem nagyon zavarta a bent uralkodó gyomorforgató állapot.

De nem csak az ingatlanos, a netezők is meglepődtek, amikor meglátták, milyen áron talált gazdára az ingatlan. „Ennyit a megélhetési válságról, amikor Nagy-Britannia legmocskosabb házát közel háromszoros áron adják el” – fogalmazott az egyik kommentelő. Más megjegyezte, hogy aki megvette, jó üzletet csinált, mert havi ezer fontért (435 ezer forint) fogja kiadni, mert olyan őrületesek a bérleti díjak.

(LadBible)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Loveitts.co.uk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top