Otthon

Íme a szép mikulásvirág titka!

Nálatok is a mikulásvirág az adventi asztal egyik ékessége? Ahhoz, hogy sokáig az is maradjon, jöjjön pár jótanács McMenemy Márktól.

A kertészetek, de a szupermarketek is tele vannak ebben a szezonban nagyon olcsó mikulásvirágokkal. Elsőként győződjünk meg róla, hogy a növény egészséges. Ha már az üzletben lekókadni látjuk a levélzet alsó részét, akkor ne vegyük meg, bármilyen olcsón jutunk hozzá.

mikulasvirag, gondozasMire figyeljünk?

  • Műanyagcserépből érdemes azonnal egy valamivel nagyobb agyagcserépbe átültetni, mégpedig komposzttal, marhatrágyával felturbózott, jó minőségű virágföldbe.
  • Bár mikulásvirágot azért vesz az ember, hogy aztán színeivel jókedvet csempésszen a lakásba, nem árt tudni, hogy a 21 °C általában túl sok neki. Ez a növény hűvösön érzi jól magát, ezért az a szerencsés, ha nem a lakás legmelegebb pontjára helyezzük el. Radiátor fölött az ablakpárkányon vagy a kandalló mellett semmi esélye, de nem szereti a huzatot és a száraz levegőt sem: ez a növény bizony kényes jószág! A legideálisabb hőmérséklet nagyjából 16-18 °C között van, olyan helyen, ahol sok fény éri.
  • A jó helyválasztás mellett kéthetente elvégzett tápoldatozással, párásítással és esővizes locsolással segíthetjük növényünket.

Még több információ és praktikus tippet a kert.tv oldalán találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top