Otthon

2 hiba, amit elkövetsz az orchideád gondozásánál

Az orchideát nem nehéz életben tartani, ha egy picit odafigyelünk a részletekre.

1. Túlöntözöd

Az ochidea nem szereti a sok vizet, hetente egyszer elég megöntözni. Az edényéből mindig ki kell önteni a maradék vizet, mert az sem tesz jót a növénynek. Ha bizonytalan vagy a locsolást illetően, akkor próbáld ki azt, hogy a virágodat beáztatod: engedj egy edénybe annyi vizet, hogy a cserép tetejéig érjen. Hagyd állni 20-30 percet, hogy a lyukacsos cserépen keresztül jól megszívja magát vízzel a „földje”. Ha kivetted, alaposan csöpögtesd le, így tedd vissza a kaspóba a növényt.

orchidea, gondozas2. Óvatosan a tápoldattal!

Az orchidea ápolásához hozzátartozik a tápoldat. De vigyázat, soha ne használj univerzális tápoldatot, mert többet árt, mint használ. Sőt a speciális, kifejezetten orchideáknak való tápoldatból is csak nagyon keveset szabad adni a virágoknak, mert ha túl sok ásványi anyagot kapnak, akkor először a gyökerek halnak el, utána pedig a növény többi része. Itt is érvényes, hogy a kevesebb néha több!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top