Otthon

A rendőrök segítettek a szilveszter éjjel elveszett testvéreknek

A négyéves kisfiú és a hatéves kislány rémülten kereste az édesanyját, aki eközben nyugodtan iszogatott a Vörösmarty téren. Gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálatot indítottak ellene.

A Készenléti Rendőrség járőrei segítettek egy négyéves kisfiúnak, aki december 31-én éjjel fél 12 körül magányosan sétált, édesanyját keresve a budapesti Vörösmarty téren. A gyerek az anyukája nevét sem tudta pontosan megmondani – írja a Police.hu.

Fotó: Police.hu

A járőrök bevitték a kisfiút az V. kerületi Rendőrkapitányságra. Nem sokkal később bejelentés érkezett, hogy egy hatéves kislány is szülői felügyelet nélkül kódorog a téren. A kislány a kapitányságon elmondta: a négyéves fiú a testvére, és az édesanyjukkal együtt mentek ki a térre, aki később elvesztette őket.

A nyomozók azonosították a gyerekeket, majd értesítették a nagyanyjukat, és elvitték őket hozzá; az anya eközben segítséget kért az Erzsébet téren posztoló járőröktől.

A nyomozók megállapították, hogy a 39 éves budapesti F. Bernadett együtt italozott egyik ismerősével, a 66 éves, szintén budapesti K. Péterrel, akire rábízta a kicsiket. Kis idő elteltével észrevették, hogy a kislány és a kisfiú is eltűnt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói F. Bernadettet és K. Pétert kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top