nlc.hu
Otthon

Nem talál albérletet a 15 tagú angliai család

Hiába keresnek 13 gyerekükkel albérletet, mindenhol elutasítják őket Angliában

Folyamatosan keresik az albérletet, de becsukódnak az ajtók, ha kiderül, hány gyerekkel költöznének.
ház, család

„Csak fantasztikus szállásadónknak köszönhető, hogy még nem vagyunk hajléktalanok, de itt sem maradhatunk sokáig” – mondja Deborah Douglas a Sunnak, és azt is elmesélte, hogy már sok-sok lakástulajdonosnál jelentkeztek, de minden alkalommal, amikor a bérbeadó megtudja, hogy 13 gyerekük van, elutasítják őket. A családnak hamarosan ki kell költözni a jelenlegi otthonukból, ahol öt éve laknak, ugyanis a tulajdonos az eladás mellett döntött.

„Az utolsó azt mondta nekem, hogy a sok gyerek probléma lesz. Teljesen lesokkolódtam. A gyermekeim nem jelentenek »problémát«. Mind olyan kedvesek. Biztos találunk egy helyet, ahová mehetünk” – mondta kétségbeesetten a lapnak.

Deborah és férje már  az önkormányzatnál is kopogtattak, de ők 15 hónap alatt még mindig nem találtak számukra ingatlant, és már csak 9 hetük marad arra, hogy valaki kiadja nekik a lakásukat, különben a hajléktalansággal kell szembenézniük. Deborah férje egyébként teljes állásban dolgozik, nem a fizetésképtelenségük az ok, amiért nem találnak albérletet.

Nem így tervezték, de nem bánják

Deborah és az asztalosként dolgozó Craig nem terveztek hatalmas családot, amikor 17 évvel ezelőtt összekötötték az életüket. Ugyanakkor most büszke szülei, Nate, Ellie, Liam, Troy, Cora, Eva, Zac, Indi, Rio, Ezmae, Aria, Zuri és Eboni nevű gyermekeiknek. Deborah naponta öt adag mosatlan ruhát tesz a gépbe, 25 tojást és három kiló kenyeret vásárol a reggeli tojásrántottához.

A nő azt mondta a Galloway Standardnak:

„A gyerekeim csodálatosak és boldogok. Jól neveltek, tiszták és rendesek, nagyon büszkék vagyunk rájuk Craiggel.”

Magyarországon is találunk ilyen népes családot, tavaly írtuk meg, hogy megszületett Joób Márton és felesége 11. gyermeke, a kis Jordán, aki két hónappal korábban érkezett a tervezettnél. Joób Márton olimpikon kajakos és felesége, Dóri eredetileg öt-hat gyereket terveztek, de már az ötödiknél érezték, hogy nem akarnak megállni. Most azt mondták, egy-két gyereket vállaltak volna még a 11. után, de mivel az orvosok Dórinak már nem javasolják, hogy ismét szüljön, elfogadják a tanácsot. 

A családról itt találtok képet.

Fotó: Pexels (A kép csak illusztráció)

Még több nagy család:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top