Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Otthon

Lottónyereménynek sem piti összeg, amit nyáron elgrillezünk

Kezdődik a grillszezon, a tavalyi pénzadatok erősek.

Fotó: Profimedia

Az MTI a Világgazdaságra (VG) hivatkozva írja, hogy 2018 május és augusztus között 2,4 milliárd forint értékben 1200 tonna grillkolbász fogyott a magyarországi boltokban. Ezen túl a grillsajtokat kapkodták a vevők a polcokról, bár egy vegán a kívül ropogós, belül folyós fogással sem tud mit kezdeni

A VG a Nielsen piackutató adataira hivatkozva írta, hogy a grillkolbászoknál értékben 18, mennyiségben 15 százalékos volt a növekedés, a grillsajtokból pedig 755 millió forint értékben 250 tonnányi fogyott, ami értékben 20, mennyiségben 9 százalékos növekedés. A grillezés természetes adalékai a grillfűszerek, ezek piacán is növekedés volt: értékben 5, mennyiségben 2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalmuk, több mint 50 tonnányit vásároltak belőlük. 

2,4 milliárd forint rengeteg pénz, még lottónyereménynek is elmegy, bár április 11-én ennél nagyobb összeget, majd 4 milliárd forintot vágott zsebre az, aki eltalálta az ötös számait. 

Tavaly augusztusban beszámoltunk egy horrorba passzentos kannibál grillpartiról, részletek itt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top