Otthon

A tökéletes feng shui hálószoba színei

Fedezzük fel együtt, hogy milyen színek is illeszkednek a feng shui irányelveibe, ha a hálószobát szeretnénk berendezni. A feng shuiban ugyanis nemcsak a bútorok, tárgyak elhelyezése nem mindegy, hanem az sem, hogy milyen színeket használunk.

A feng shui szó szerint azt jelenti, „szél és víz”, és egy távol-keleti taoista életszemléletet takar, amely a formákon, a tárgyak elhelyezésén, a színeken, az anyagokon és a hangokon keresztül valósítja meg az otthon tökéletes harmóniáját. Ez a több ezer éves kínai művészet segíthet nekünk is megtalálni a helyünket a térben.

A legfontosabb helyiség

A feng shui szerint (is) a hálószoba a lakás legfontosabb helyisége. Itt töltjük jobb esetben a legtöbb időt, itt töltekezünk fel a nap végén, itt pihenjük ki magunkat, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy hogyan is érezzük magunkat ebben a szobában, és hogy úgy rendezzük-e be, ahogy nekünk az tetszetős. Az alapelvek: szabaduljunk meg mindentől, ami a nyugodt pihenésünket gátolná, ami energiát von el tőlünk, a berendezés kiválasztásakor pedig használjunk nyugtató színeket és minél több természetes anyagot (fa, kő, fém).

A színek

A feng shui szerint a hálószoba berendezésekor nem választhatunk hirtelen ötlettől vezérelve színeket, ezt bizony jól meg kell tervezni. A falak színe mindenképpen nyugtató hatású, pasztelles legyen, például halvány rózsaszín, világoskék, esetleg halványzöld, ami a megújulást, újjászületést is szimbolizálhatja. És persze választhatjuk a legsemlegesebb színt, a fehéret is.

Kerüljük az élénk, harsány színeket: a vöröset, a narancs- és a citromsárgát, ezek csak felpörgetnek, ami a nyugodt alvás ellensége. És kerüljük a nagyon mintás tapétákat is, amelyek szintén gátolják a nyugodt elalvást.

A textíliák kiválasztásakor szintén a pasztellszíneket keressük, és részesítsük előnyben az olyan természetes anyagokat, mint a len, pamut vagy a selyem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top