Otthon

Emberi autómosót épített a lusta finn feltaláló – videó

Matti Paaso masszázsfunkcióval is felszerelte korszakalkotó találmányát, amely szerinte nagy segítséget nyújthat az időseknek és mozgáskorlátozottaknak. Videó.

Emberi autómosót épített egy finn mérnök – írja a Fox News. Matti Paaso elsősorban az idős és mozgáskorlátozott embereknek szánja a találmányát.

A frappánsan Humanwashnak keresztelt készüléket bármelyik zuhanyzóban fel lehet szerelni. Az alapos mosdatásról egy vertikálisan és horizontálisan mozgó forgó kefe gondoskodik, amely amellett, hogy tisztességesen lecsutakolja a használóját, a nyakat, a vállat és a hátat is masszírozza.

„Több mint három évembe került, mire kifejlesztettem a rendszert, ez alatt az idő alatt négy működő prototípust raktam össze” – nyilatkozta a lapnak Paaso. A berendezést két motor működteti. „Egy vészleállító gombot is beépítettem” – tette hozzá a mérnök.

 

Paaso 5300 dollárért (átszámítva mintegy 1,5 millió forint) hirdeti a találmányt a weboldalán. A mérnök a kórházaknak is az idősotthonoknak is szívesen eladná a berendezést, nekik szerinte „nagyon hasznos eszköz” lehet.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top