Otthon

Menhelyi állatoknak csinál csokornyakkendőt ez a 12 éves fiú, hogy szívesebben fogadjanak örökbe

Egy egész vállalkozást épített erre.

Amikor egy állat menhelyre kerül, nem túl rózsásak a kilátásai arra, hogy otthonra leljenek. Rendhagyó módon szeretne segíteni ezen a helyzeten egy aranyszívű kisfiú, a 12 éves Darius Brown. Kézműves kutya- és cica-csokornyakkendőket készít, amelyeket aztán menhelyeknek ajándékoz, hogy az emberek szívesebben fogadják örökbe az „úriemberré és –asszonnyá vedlett” négylábúakat.

Darius egyébként maga is megvívta a harcát. Kétéves korában kiderült, hogy a beszéd, a szövegértés és a finommotoros képességek terén is súlyos elmaradásai vannak, de ez nem akadályozta meg abban, hogy elérje a célját. Nyolcéves korában kezdett el segíteni a nővérének a csokornyakkendő-készítésben, ami a finommotorikáját is javította. Ekkor derült ki, hogy kifejezetten tehetséges ebben a munkában.

11 éves volt, amikor megalakította Beaux&Paws nevű kisállat-divatcégét, amely az általa készített egyedi állat-csokornyakkendők eladásával foglalkozik.

Emellett számtalan csokornyakkendőt adományozott állatmenhelyeknek, és ráadásul 43 ezer követője van az Instagramon.

Ajándékai több ezer menhelyi kutyának segítettek új otthont találni.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top