Otthon

Autó méretű darázsfészket talált a padlásán

Amerikában egyre nagyobb gondot jelent a fullánkos rovarok elszaporodása. Videó.

Hatalmas darázsfészket talált a padlásán egy alabamai férfi – írja a New York Times cikke alapján az Index. James Barron azt mondta, hogy a „szuperfészek” akkora volt, mint egy Volkswagen Bogár; a kihívott szakértő szerint legalább 15-18 ezer darázs élhetett benne.

darázs

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Barron először maga próbálta kiűzni a fullánkos magánlaksértőket. Gyerekével együtt rovarirtóval fújták le a fészket, de ezzel csak feldühítették a lakóit: a férfi összesen tizenegy fájdalmas csípést kapott cserébe.

Charles Ray entomológus elmondta: az idén ez volt a negyedik szuperfészek, amihez riasztották őket Alabamában. Azóta is folyamatosan kapja a bejelentéseket, várhatóan több tucat hasonlót találnak majd az idén. A szakértők közleményben kérték a lakosságot, ne próbálják egyedül felvenni a harcot a darazsakkal, inkább hívjanak szakembereket, akik biztonságosan megszabadíthatják őket tőlük.

A szakértők szerint a rovarok elszaporodásának oka a feltűnően enyhe tél lehetett. Ilyenkor több kolónia is túlélheti a hideg időszakot, amelyek aztán tovább szaporodnak, és hatalmas fészkeket építenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top