Otthon

Megvan, mikor kapjuk vissza a 4-6-os villamost

Előtte azért még várható némi extra közlekedési káosz...

Az idei nyári nagykörúti villamospálya-felújítás befejező üteméhez ér: augusztus 21-től, szerdától módosul a 4-6-os villamos közlekedési rendje – közölte e BKK.

Augusztus 21-én, szerdán hajnali 4 órától 31-én, szombaton hajnali 4 óráig

  • a 4-6-os jelzésű villamos a Jászai Mari tér és a Corvin-negyed között közlekedik.
  • a nagykörúti vonal északi szakaszán, a Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz jár 4-6 jelzéssel. A pótlójárat a Nyugati pályaudvar buszvégállomásról, a 91-es busz felszállóhelyéről indul; a Jászai Mari téren a 9-es busz megállójában lehet felszállni rá, a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között útvonala nem változik.
  • a nagykörúti vonal déli szakaszán továbbra is pótlóbusz jár a Corvin-negyedtől: Újbuda-központhoz 4-es jelzéssel, a Móricz Zsigmond körtérhez 6-os jelzéssel.
  • A belváros kényelmesebb elérése érdekében továbbra is a szokásosnál sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró.
villamos 4-6 combino

Combino villamosok a Széna téren (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Augusztus 31-én, szombaton hajnali 4 órától szeptember 1-jén, vasárnap éjfélig

  • a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik,
  • helyette a teljes villamosvonalon pótlóbusz jár: Újbuda-központ és a Széll Kálmán tér között 4-es jelzéssel a villamos útvonalát követve, a Király utca és a Harminckettesek tere között a villamosmegállókban, a vonal többi pontján a villamosmegálló közvetlen közelében megállva,
  • a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között 6-os jelzéssel a villamos útvonalát követve, a Király utca és a Harminckettesek tere között a villamosmegállókban, a vonal többi pontján a villamosmegálló közvetlen közelében megállva.
  • A pótlóbusz a Széll Kálmán tér felé nem áll meg a Margitszigetnél.

A 17-es villamos szeptember 1-jén az utolsó járatindulásig továbbra is rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Savoya Park között közlekedik. A Széll Kálmán tértől az M2-es metróról a Batthyány téren vagy a 4-6-os pótlóbuszról a Margit híd, budai hídfőnél átszállva lehet továbbutazni a megszokottnál sűrűbben közlekedő 19-es vagy a 41-es villamossal a Bécsi út / Vörösvári út felé.

A 4-es, a 6-os és a 17-es villamos az iskolai tanítási időszak kezdetétől, szeptember 2-től, hétfőtől újra a teljes vonalán jár. Hurrá, hurrá!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top