Otthon

10 egyszerű változtatás, amitől otthonosabbá válik a lakásod

Ahhoz, hogy otthonossá varázsold a lakásod, nem kell méregdrága bútorokat és kiegészítőket összevásárolnod. Egy-két apró egyszerű, pénztárcakímélő változtatással máris új arculatot kaphat az otthonod.

Nem vagy kibékülve a nappalidban lévő képekkel, vagy épp a párnákkal? Szeretnél valami mást, valami újat, de nem szeretnél a változtatásra sokat költeni? Akkor ez az összeállítás neked szól! Csinosítsd a lakásod pénztárcakímélő módon néhány apró trükk segítségével!

 1. Művészkedj

Porosodik egy-két régi kép a padláson? Mire vársz? Porold le, kicsit csiszold át a kereted és kész is a vintage stílusú képed. Ha ez a megoldás nem tetszik, akkor nyomtass ki pár személyes fotód, és t

Porosodik egy-két régi kép a padláson? Mire vársz? Porold le, kicsit csiszold át a kereted, és kész is a vintage stílusú képed. Ha ez a megoldás nem tetszik, akkor nyomtass ki pár személyes fotód, és tedd ki a nappali falára. Jó érzés lesz ránézni egy nehéz nap után. 

TIPP: Egy nagy tükör szuper módja az azonnali változtatásnak. Válassz egy olcsó, szimpla keretet, és fesd le olyan színre, mely legjobban megy a szobához.

2. Viszlát, rolók

Dobd fel a hálót színes sötétítőkkel. Sokkal jobban feldobja a helyiséget, mint egy egyszerű roló.

Dobd fel a hálót színes sötétítőkkel. Sokkal otthonosabbnak fogod érezni. Inkább válaszd ezt a megoldást, mint egy rolót. Ráadásul az ágytakaró színe harmonizálhat a függöny színével.

TIPP: A hangulatvilágítás fontos egy lakásban, ettől válik otthonossá, tágasabbá a tér. Ha nincsen asztali lámpád vagy olvasólámpád, akkor mindenképp szerezz be egyet! 

3. Frissítsd!

Nincs pénzed új komódot vásárolni, de nagyon utálod a régit? Rengeteg színes és egyedi

Nincs pénzed új komódot vásárolni, de nagyon utálod a régit? Rengeteg színes és egyedi ajtógombot lehet vásárolni olcsón. Hidd el, ismét beleszeretsz a szekrényedbe!

TIPP: Finomítsd a könyvespolc zsúfolt, kaotikus megjelenését a könyvek színek szerinti rendezésével. Máris máshogy fog kinézni a polcod!

4. Dekoráció – ne gondold túl

Nem születtél egy Bálint gazdának? Az összes növény elszárad a lakásodban és már nincs sem energiád sem pénzed állandóan újat vásárolni?

Nem születtél egy Bálint gazdának? Az összes növény elszárad a lakásodban, és már nincs sem energiád, sem pénzed állandóan újat vásárolni? Két dolgot tehetsz: dekorációként felejtsd el a kényes szobanövényeket, és telepíts a lakásba pozsgásokat, kaktuszokat. Vagy növény helyett asztali futó és egy szép gyertya is kiválóan mutat dekorként. 

TIPP: A mintás dolgok azonnal színt visznek egy szimpla szobába. A nappaliba lerakhatsz egy új szőnyeget, ledobhatsz néhány díszpárnát, a hálószobában egy ágytakaró vagy hengerpárna is csodákra képes. A fürdőszobát pedig néhány élénk, mintás törülközővel dobhatod fel.

5. Építsd újjá!

Rakosgasd át a fotóidat, a polcokat a nappaliban. Változtass, építsd újjá. Jót fog tenni a lakásnak és neked is a frissítés.

Rakosgasd át a fotóidat, a polcokat a nappaliban. Változtass, építsd újjá. Jót fog tenni a lakásnak és neked is a frissítés.

TIPP: Nyitott polcokon vagy nyitott szekrényben gyűjtsd össze az apróbb tárgyakat egyszínű, semleges, esetleg természetes anyagokból készült dobozokba, kosarakba, így pikk-pakk megszüntetheted a káoszt!

6. Párnázz!

Egy új párnával vagy párnahuzattal nem lehet mellélőni. Nappaliba, gyerekszobába vagy hálóba

Egy új párnával vagy párnahuzattal nem lehet mellélőni. A nappalit, a gyerekszobát és a hálót is feldobja.

TIPP: Ha van egy régi pöttyös vagy csíkos ruhád, amit már nem hordasz, átalakíthatod párnahuzattá. Olcsó, egyedi, nem sok idő megcsinálni. Ha nem a szíved csücske a pöttyös, csíkos, akkor egy sima, egyszínű anyaggal is számolhatsz, amit színes gombokkal bolondíthatsz. 

7. Légy merész!

Picit lépj ki a komfortzónádból! Miért ne lehetne átfesteni a bejárati ajtód egy menő színre?

Picit lépj ki a komfortzónádból! Miért ne lehetne átfesteni a bejárati ajtód egy menő színre? Ne feledd, az idei év trendszíne a babakék és a rózsaszín! 

TIPP: A konyhában általában mindenki helyhiánnyal küzd a sok edény, evőeszköz miatt. Ha nincs már elegendő hely a szekrényekben, akaszd fel az edényeket. Ezzel is egy új megjelenést adsz a konyhádnak.

8. Ami csodát tesz

A vágott virág egyszerűen csodát tesz. Igaz, nem túl hosszú életű, de garantáltan feldobja a lakás

A vágott virág egyszerűen csodát tesz. Igaz, nem túl hosszú életű, de garantáltan feldobja a lakást. Ha ezt nem látod jó opciónak, vannak olyan művirágok, amik kevésbé műhatásúak, és jól mutatnak egy szép vázában.

TIPP: Nagyon egyszerű és olcsó módja a falak dekorálásának a dekormatrica, falmatrica. 

9. Dobd fel a konyhád!

Itt a nyár, cseréld le vidám, virágos konyharuhákra az egyszerű, szürke

Itt a nyár, cseréld le az egyszerű, szürke konyharuhákat vidám, virágos, mintákra. Ez az apró változtatás feldobja a konyhád. 

TIPP: Fektess be egy gurulós komódra. Mivel könnyedén mozgatható, egyszerűen új arculatot adhatsz a nappalidnak.

10. Tégy rendet a gardróbban!

Lehet nem egy szemmel látható változás, de a te lelkednek nagyon jót fog tenni, ha rendet teszel a gardróbodban.

Lehet, nem egy szemmel látható változás, de a te lelkednek nagyon jót fog tenni, ha rendet teszel a gardróbodban. Vegyél pár új, színes vállfát, imádni fogod!

TIPP: A nappaliban próbálj páros bútorokat elhelyezni, egy nagy dohányzóasztal helyett két kisebbet, egy gyertyatartóra két, akár különböző formájú gyertyát. 

(Fotók: buzzfeed.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top