Otthon

A helyiek szerint átok száll arra, aki kimondja az olasz városka nevét

A kutatók, akik azért érkeztek a kisvárosba, hogy feltárják annak legendáját, állítólag szintén rejtélyes balesetek és betegségek áldozatai lettek.

Az idilli olasz kisvárost, Colobrarót a környékbeliek csak „az a város”– ként emlegetik, mert egy helyi babona szerint balszerencsét hoz magára, aki kimondja a város nevét – írja az Atlas Obscura alapján a Sokszínűvidék.

Az olasz település legendája az egyik helyi ügyvéd jóvoltából született, aki megnyerte minden egyes perét, ám az egyik tárgyalás során azt mondta a bíróságon, szakadjon rá a csillár, ha hazudik. Miután ez valóban meg is történt, ezzel megalapozta a colobraróiak babonába vetett hitét. Ekkor terjedt el az a rémhír is, főként az 1950-es évektől, hogy a helyi közösség nőtagjai közt sok a varázserővel bíró boszorkány.

Fotó: iStock

A festői Basilicata régiójában található hegyvidéki kisváros kétes hírére alapozva mára komoly turisztikai márkát épített. Turisták tömegeit vonzzák évről évre az átok „életben tartására” alapított különböző helyi fesztiválok, ünnepségek és vásárok, mikor a városka lakói boszorkánynak vagy más varázslatos lénynek öltöznek, és védelmező amuletteket adnak el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top