Utazás

Bakancslistás hely lett az Y-alakú olasz tó

Ebben nem kis szerepe van George Clooney-nak.

Milánótól alig egy órát kell utazni, hogy a festői környezetben található Comói-tóhoz eljuss. Buja fák, gyönyörű évszázados villák, bámulatos kertek, apró templomok és csodás séták várják a látogatókat. Nem meglepő, hogy a környék évtizedek óta vonzza a hírességeket.

A tó mindig is népszerű volt a turisták körében, de miután több sikerfilmet forgattak arrafelé, még felkapottabb lett. Itt vették fel egyebek mellett a a Star Wars: II. rész – A klónok támadása, a Casino Royale és az Ocean Twelve egyes jeleneteit.

A Comói-tó ismertségéhez George Clooney is hozzájárult. 2002-ben a színész megvásárolta a 18. századi Villa Oleandrát Laglio városában, és az utóbbi években egyre több időt tölt ott. Így a tó egyre több bulvárlapba is bekerült a paparazzóknak köszönhetően.

Az Y alakú Comói-tó több mint 400 méteres mélységével Európa egyik legmélyebb tava, és a tófenék több mint 200 méterrel a tengerszint alatt található.

Természetesen a legfőbb látnivaló maga a tó, illetve a partján fekvő kisvárosok. Mindegyik más és más hangulatú: vannak divatos, nyüzsgő helyek, de akadnak még felfedezetlen, nyugodt falvak is. És akár még George Clooney-val is találkozhatsz.

(Sokszínű Vidék)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top