nlc.hu
Otthon
Ez a kutyus és barátja, a süni jobbak, mint egy terapeuta

Ez a kutyus és barátja, a süni jobbak, mint egy terapeuta

Akár pszichiáternek is elmehetnének.

Rosie kutya és barátja, Olive, a sündisznó egy ideje már elválaszthatatlanok, mióta tulajdonosuk, a fizikoterápiás asszisztens, Victoria Wright 2014-ben örökbe fogadta őket. Az Instagram-csillag  walesi terriert és a sünit is a közeli menhelyről hozta. Ma már sokat játszanak együtt, sőt rengeteget segítenek Victoriának abban, hogy könnyebben kezelje szorongásos problémáját, amely annyira súlyossá vált, hogy a nő már a házát is félt elhagyni.

Fotó: iStock / Képünk illusztráció

Rosie nagyon rossz állapotban volt, amikor Victoria befogadta. „Szívszorító volt látni, hogy senki sem szeretné örökbe fogadni. Én viszont amint megláttam, rögtön beleszerettem” – mondta a nő. A két kis állat azóta nagyon jól megvan egymással, és hiába a sün a kisebb, mégis ő a domináns fél.

Rosie a süni társaságát jól viseli, ám nem úgy más kutyákét. Eleinte alig lehetett sétálni vinni, és még mindig nagyon ideges, de barátságos, és szeret játszani. „Amikor meglátja kutyabarátait, abszolút extázisba esik.” 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Just chillin’ with my big sis! 🦔💕🐶

Olive the Hedgehog 🦔 (@olive_the_hedgehog_) által megosztott bejegyzés,

 

Rosie kutyus a sünit is nagyon jól fogadta, Olive-nak azonban legalább négy hétbe került, míg hozzászokott az új helyzethez – addig általában gombóccá tekeredett össze, ha veszélyt érzékelt. Olive egyébként nem eszik tipikus sündisznós ételeket, inkább szárított, macskáknak készült étvágygerjesztőkkel tömi a bendőjét. Ráadásul nemcsak Rosie mehet sétálni a gazdival, ugyanis Victoria készített néhány különleges tasakot, melyek melegen tartják a sünit, és még hordozható is bennük.

A két jó barát a nő szorongásait is csökkenti. „Évek óta küzdök szorongással, és eljutottam arra a pontra, hogy már nem mertem elhagyni a házat. Tavaly végre elfogadtam a segítséget, és terápiába kezdtem, de igazán csak Rosie és Olive tudott segíteni. Olyanok, mint a terápiás állatok. Mindig felvidítanak, ha letört vagyok.”

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top