Otthon

Fokozódik a vaddisznóhelyzet Miskolcon: továbbra is rettegnek a lakók

Az önkormányzat hiába szervezi meg, hogy kilőjék a városban garázdálkodó vadállományt, a vaddisznók egyre népesebb csapatokban jelennek meg Miskolc lakott területein.

Ahogy már idén áprilisban is megírtuk, Miskolc lakóit vaddisznók tartják félelemben. A vaddisznók valószínűleg a túlszaporodás és ezzel együtt a táplálék hiánya, az éhség miatt merészkednek egyre beljebb a városban, hogy feltúrják a szemeteseket.

Az RTL Klub híradója most arról számolt be, hogy egyre több a vaddisznó Miskolc lakott területein. Például az egyik felvételen egy kertes házas övezetben lakmároznak a bokrok alatt az állatok, ami mindennapos jelenet a környéken. A vaddisznók sötétedés után csapatostul járnak a házak között. A helyiek szerint legalább 5 éve probléma, hogy megjelennek a vaddisznók éjszaka.

Folytatódnak a kilövések a város belterületein is, de úgy tűnik, ez az éhes vaddisznókat nem riasztja el attól, hogy újból és újból bevegyék a várost és megijesszék a városlakókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top