Otthon

Ezért égnek már a karácsonyi fények az Andrássy úton

Van magyarázat a korán jött karácsonyi hangulatra.

Karácsonyig ugyan még bő 11 hét hátra van, a budapesti Andrássy útra már felkerült az ünnepi díszkivilágítás. A IndexBDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.-től megtudta, ez is az önkormányzati választások miatt van.

A fővárosban  közel 60 kilométer fényfüzért és fényfüggönyt, valamint mintegy 2000 egyedi szerelésű díszvilágítási motívumot helyeznek el az ünnepek alkalmából a fákra és közvilágítási oszlopokra, az Andrássy úton a szerelések előkészítése ráadásul különös gondosságot igényel.

andrássy út karácsony

(iStock)

„Az idei év önkormányzati választási év, ezért azon egyedi időszakok közé tartozik, amikor értelemszerűen a karácsonyi önkormányzati pályázatok előkészítése háttérbe szorul, ezért azokat a munkákat, amelyeket közszolgáltatási feladatunk keretében kell elvégeznünk, időben előre kell sorolnunk és a szokásosnál korábban kell megkezdenünk. Egyéb módon nem tudnánk garantálni, hogy december 1-re a város egészében elkészüljenek a karácsonyi díszvilágítási szerelések” – tájékoztatta a portált Pap Zoltán ügyvezető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top