nlc.hu
Otthon

Karácsonyi fények Angliában a magas energiaárak mellett

Egyre több helyen lemondják a karácsonyi díszkivilágítást Angliában

A rezsiköltségek miatt egyre többen készülnek arra Angliában, hogy díszkivilágítás nélkül kell ünnepelniük az idei karácsonyt.
Karácsonyi fények Londonban

Komor és sötét karácsony elé néz Nagy-Britannia, már ami az ünnepi díszkivilágítást illeti; az elszabaduló energiaárak ugyanis nehéz helyzetbe hozzák a cégeket, az önkormányzatokat és a családokat, emiatt idén szerte az országban sok helyen a dobozban maradhatnak a karácsonyi fények.

A közösségi oldalakon sokan keserű hangulatú posztokat tesznek közzé az idei karácsonyról: „Megengedhetjük magunknak, hogy bekapcsoljuk a karácsonyi fényeket? Nem” fogalmazott valaki a Twitteren, és többen írtak hasonló bejegyzést. Más már előre retteg attól, hogy kis túlzással sötétben kell majd elfogyasztania az ünnepi menüt, de olyan is akadt, aki a karácsonyfával sem akar bajlódni, ha nem lesznek ünnepi fények.

Úgy tűnik, a festői tengerparti üdülőhely, Budleigh Salterton idén karácsonyi fények nélkül marad. A korábbi években a helyi kereskedelmi kamara finanszírozta a díszkivilágítást, de a megemelkedett költségek miatt idén erre már lesznek képesek.

A Cambridge közelében lévő Ely városában is lemondták a karácsonyi fényeket, mert az önkormányzat úgy ítélte meg, hogy a kilencezer fontba (4,2 millió forint) kerülő látványosságot nehéz lenne megindokolni a település lakói számára a mostani nehéz időkben.

„Szerintem mindenki legyen hálás, hogy megengedhetünk magunknak egy karácsonyfát – írta egy IT-cég vezetője. – Talán később elégethetjük, hogy fűtsük vele az irodát.”

(Daily Star)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Jamie Davies)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top