Otthon

Frászt kapott egy nő a házát elözönlő rengeteg siklótól, a szakember sem látott még ilyet

A nő még sosem várt ennyire férfit, mint a veszélyeshüllő-befogót.

Egy Városbércen lakó nő házát ellepték a csúszómászók,  ezért Both Zoltánnak, aki – Magyarországon egyedüliként – veszélyeshüllő-befogással foglalkozik, 300 kilométert kellett utaznia, hogy  kiűzze az állatokat a vályogházból, számolt be a Bama. 

Képünk illusztráció (Forrás: Wikipédia)

Both Zoltán a ház körül és bent is rengeteg levedlett siklóbőrt talált, ezért feltételezte, hogy az egyik sikló a nyáron bemászott a házba, és lerakta tojásait, amelyekből augusztus végén, szeptember elején bújhattak ki a kis hüllők. A siklók első vedlése már megtörténhetett, erről tanúskodott a sok-sok siklóbőr. A szakember még sosem találkozott egyszerre ennyi siklóval pályája során, a konyhaszekrények mögött 15-16 példányt fogott be. „A háziasszony a befogás után annyit közölt, soha nem várt még így férfit, mint engem. Tegyük hozzá, irtózott a csúszómászóktól, így érthető volt, hogy várta a segítséget” – nyilatkozta a lapnak a férfi.  

A befogott példányokat egy erdős, zöld területen szabadon engedte a hüllőbefogó, így az állatok felkészülhetnek a téli pihenésre. A siklók ártalmatlanok, és védettek hazánkban, egy erdei sikló eszmei értéke 50 ezer forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top