Otthon

Viperamarás miatt kórházba került egy férfi Déván

A szakértők szerint jobb nem zargatni az állatot.

Vipera harapott meg egy 47 éves férfit szerdán késő délután a dévai vársikló mellett. A férfi a városgazdálkodási vállalat (SPIGM) alkalmazottja, aki a vársikló mellett bukkant rá a kígyóra, írja a NyugatiJelen.

iStock

A férfi meg akarta fogni a viperát, hogy megóvja a turistákat. Sikerült is megfognia, s befőttes üvegbe zárta, de a művelet közben a vipera megharapta a bal kezét. A férfi nyomban a dévai kórházba ment, ahol viperaellenes injekciót kapott, majd a fertőző osztályra utalták be.

A gyors orvosi beavatkozás nyomán semmilyen veszély sem fenyegeti, hamarosan ki is engedik a kórházból.

Tavaly keresztes viperák új élőhelyeire bukkantak magyar kutatók Somogy megyében. Akkor Toldi Miklós, a Dráva Szövetség elnöke elárulta, hogy  több példányt is befogtak és megjelöltek: kilencet Kaszóban, a Baláta-tó környékén és egyet Boronkán, egy új élőhelyen. Megnyugtatásként  azt is elmondta, hogy mivel a keresztes vipera rejtőzködő életmódot folytat, csak ritkán találkozhat vele a turista. Szerinte nem kell félni a viperától, mert ha nem háborgatjuk, ő sem bánt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top