Otthon

A Buckingham-palotának 775 szobája van, de a királynő csak hatot használ

Szerény, visszahúzódó életet él.

II. Erzsébet királynőnek 775 szoba áll rendelkezésére, de ő csak hatot használ. Erről a királynő udvari fodrásza ír most megjelent könyvében. Angela Kelly elárulja, hogy II. Erzsébet csak az egyik hálószobát, a privát nappaliját, budoárját és fürdőszobáját használja magáncélokra. Ezeken kívül egy fogadóteremben egyeztet minisztereivel, és a Birodalmi Termet használja más reprezentációs feladatokra.

Kelly hozzáteszi, a királynő által használt szobák meglehetősen kicsik, és kevés bútorral vannak berendezve, nyoma sincs bennük a pompának. Ide viszont csak a királyi család tagjainak van bejárásuk, a királynő a rokonain kívül senki mást nem fogad ezekben a szobákban.

II. Erzsébet a Buckingham-palotában (fotó: Victoria Jones / POOL / AFP)

Noha a Buckingham-palota a királynő első számú rezidenciája, voltaképpen csak az év felében tartózkodik ott, júliustól szeptemberig a balmorali kastélyban lakik. Abban a tekintetben is puritán az életvitele, hogy a mai napig a Britannia királyi hajóról 1997-ben áthozott ágynemű-garnitúrát használja.

A Buckingham-palotának egyébként 775 szobája van, ebből 52 a királyi család hálószobája, 188 személyzeti háló, 92 iroda és 72 fürdőszoba. A palota évente 50 ezer vendéget fogad különféle eseményeken, ebben nincsenek benne a nyilvánosan látogatható részeken átvonuló turisták.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top