Otthon

Konténerekből építette meg álmai otthonát

Mindent saját kezűleg csinál, így kissé lassan halad vele.

Tizenegy hatalmas fém konténerből építette meg álmai házát Will Breaux dizájner Houstonban. A férfi régóta gondolkozott az ötleten, még 3D-ben is megtervezte az épületet, aztán 2017-ben egyetlen nap alatt egymásra halmozták a konténereket.

Breaux azóta is dolgozik a házon, mint azt a BionicWeapon nevű blogján írja, egyelőre nincs pénze arra, hogy befejezze. Azért sem halad annyira gyorsan, mert mindent saját maga csinál. A ház kétharmada még befejezetlen, a harmadik emeleten például csak a szerkezet van meg, és pár hónappal ezelőtt még a külső festés is hiányzott, így nézett ki az otthona.

Fotó: Bionicweapon.wordpress.com

Ami viszont már elkészült belül, az elég menő:

Fotó: Bionicweapon.wordpress.com

Fotó: Bionicweapon.wordpress.com

A konténerház épülését nagy figyelem övezte az interneten, ami nem meglepő. Kevés az ilyen nagy kiterjedésű ház, ami konténerekből épült, és az is érdekes, ahogy a hagyományos házak között áll a szerkezet.

Voltak, akik kritizálták az épületet, például azért, mert nem felel meg az építésügyi előírásoknak. Breaux szerint ez nem igaz, a szabályok szerint épült, van benne szigetelés, és jobban ellenáll a hurrikánoknak, mint sok másik épület. Amúgy meg nem foglalkozik a károgókkal, hiszen saját magának építi álmai házát.

Még több infót és fotót találsz a konténerházról a BionicWeapon blogon.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top