nlc.hu
Otthon
Konténerekből építette meg álmai otthonát

Konténerekből építette meg álmai otthonát

Mindent saját kezűleg csinál, így kissé lassan halad vele.

Tizenegy hatalmas fém konténerből építette meg álmai házát Will Breaux dizájner Houstonban. A férfi régóta gondolkozott az ötleten, még 3D-ben is megtervezte az épületet, aztán 2017-ben egyetlen nap alatt egymásra halmozták a konténereket.

Breaux azóta is dolgozik a házon, mint azt a BionicWeapon nevű blogján írja, egyelőre nincs pénze arra, hogy befejezze. Azért sem halad annyira gyorsan, mert mindent saját maga csinál. A ház kétharmada még befejezetlen, a harmadik emeleten például csak a szerkezet van meg, és pár hónappal ezelőtt még a külső festés is hiányzott, így nézett ki az otthona.

Fotó: Bionicweapon.wordpress.com

Ami viszont már elkészült belül, az elég menő:

Fotó: Bionicweapon.wordpress.com

Fotó: Bionicweapon.wordpress.com

A konténerház épülését nagy figyelem övezte az interneten, ami nem meglepő. Kevés az ilyen nagy kiterjedésű ház, ami konténerekből épült, és az is érdekes, ahogy a hagyományos házak között áll a szerkezet.

Voltak, akik kritizálták az épületet, például azért, mert nem felel meg az építésügyi előírásoknak. Breaux szerint ez nem igaz, a szabályok szerint épült, van benne szigetelés, és jobban ellenáll a hurrikánoknak, mint sok másik épület. Amúgy meg nem foglalkozik a károgókkal, hiszen saját magának építi álmai házát.

Még több infót és fotót találsz a konténerházról a BionicWeapon blogon.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top