Otthon

Ide utazz el, ha pénzt akarsz találni az utcán!

Ebben a faluban rendszeresen pénz hever az utcán.

Blackhall Colliery meglehetősen jelentéktelen falu Észak-Angliában. Pontosabban annyira nem is jelentéktelen, tekintve, hogy 2014 óta a 12. köteg pénzt találják meg szerencsés emberek a falu utcácskáin. Ráadásul nem is kevés pénzről van szó:  minden alkalommal kétezer font (785 ezer forint) kerül elő, méghozzá mindig a lehető leglátványosabb helyeken. 

Fotó: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ZB

Újabb furcsaság, hogy a megtalált pénzt minden alkalommal leadta a rendőrségen a becsületes megtaláló. Eközben a rendőrök széttárják a kezüket: a banktól kezdve a postán át már számos nyilvánvaló helyen próbáltak nyomozni az ügyben, eddig eredménytelenül. Azt viszont kizárták, hogy illegális ügylet lenne a pénz kihelyezése vagy elvesztése mögött, sokkal inkább egy ismeretlen jócselekedetére gondolnak.

Ha viszont a pénz tulajdonosa rövid időn belül nem jelentkezik, a rendőrök szét fogják osztani a pénzt a megtalálók között.

(Sun via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top