Otthon

Cicaházakat készít a férfi eldobott hűtőládákból, hogy ne fázzanak meg az állatok

A kóbor cicáknak is jár a meleg otthon télen.

A kóbor állatok különösen nehéz időszakot élnek át télen, amikor a hőmérséklet nulla fok alá csökken. Hiába a vastag bunda, a cicák is kihűlhetnek. Az amerikai Philip Rogich azonban tesz a helyzet ellen: mások kidobott hűtődobozát igazi kis otthonná alakítja a vadon élő macskák számára.

Fotó: iStock

Philip az eldobott hűtőket alakítja át, ide bújhatnak be a macskák a hideg elől: eddig 77 hűtőt hasznosított újra az állatok számára. Akár két-három cica is behúzódhat a hűtőkbe a hideg elől. Philip a hűtők belsejét szalmával tömte meg, amely nagyon jól szigetel. Az embereknek annyira tetszik az ötlet, hogy rendszeresen adományoznak a férfinak hűtőt, szalmát és pénzt a megvalósításhoz, sőt sokan vesznek is tőle „cicaházat”, hogy a környékükön kóborló állatoknak menedéket nyújtsanak.

Az ötlettel azonban sokan kritikusak: egyesek szerint egy macska nem képes megérteni, hogy ez az otthona lehetne, ezért nem fogja használni a hűtőt. Mások arról számoltak be, hogy egyéb állatok, például mosómedvék foglalták el a cicáknak szánt ajándékot. Olyan is volt, aki azt mondta, a cica konkrétan csapdába esett a hűtőben egy másik vadon kóborló állat elől. Persze olyanok is akadnak, akik üdvözlik a találmányt, és hasznosnak tartják a hűtők újrahasznosítását.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top