Otthon

Durván átverte az ács a kétgyermekes családot, bármikor összedőlhet a házuk

Fedél nélkül maradnak karácsonyra.

Egy kontár építési vállalkozó miatt fedél nélkül marad karácsonyra egy kétgyermekes sződi család – írja a Ripost.hu.

Kata és a férje, Viktor minden télen aggódott, vajon bírja-e a hó súlyát a sződi házuk régi teteje, vagy beszakad felettük és két kislányuk, a 4 éves Bianka és a 7,5 hónapos Bogi feje felett. Idén úgy döntöttek: inkább hitelt vesznek fel, de megcsináltatják a tetőt. A tető felújítását őszre tervezték, de a munkálatok elhúzódtak, az ács átverte őket, majd eltűnt. Ezután kiderült, hogy az addigi munka semmit sem ér, ráadásul a tető életveszélyes.

„Keresni kezdtünk valakit, aki befejezi a maradék cserepezést. Tucatnyi ács járt nálunk, de egyik sem vállalta el. Azt mondták, ehhez nem nyúlnak, mert kontár munka, nincs rendben a tető szerkezete. Ekkor statikust hívattunk, és megvizsgáltattuk az épületet. A statikus ugyanazt mondta, mint a többi szakember: nemhogy felmenni életveszélyes a tetőre, de alatta állni, élni is! Nem a megfelelő anyagokat, hanem annál silányabbakat építettek be” – mesélte a házaspár, akik végül megegyeztek egy új áccsal, de ő csak januárban tudja elkezdeni a munkát.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top