Otthon

DIY: ünnepi képeslapötletek – kicsiknek és nagyoknak is élmény az ilyen karácsonyi program

Az adventi, ünnepi készülődésnek nemcsak abból kell állnia, hogy fejvesztve rohangálunk a bevásárlóközpontokban ajándékok után kutatva. Hangolódj úgy az ünnepekre, hogy magad készíted el a dekorációkat, vagy éppen a karácsonyi üdvözlőlapokat! Hoztunk is néhány ötletet!

Kisebb gyerekeknek is jó móka lehet, amikor kreatív feladatokat kapnak az ünnepekre és a még a családi ajándékokat is személyesebbé tehetjük, ha együtt készítünk karácsonyi üdvözlőlapot a gyerekekkel. Ilyenkor inkább színes papírokat szerezzünk be, és hagyjuk, hogy a gyerek fantáziája szárnyaljon. 

A kicsiknek is élmény a DIY képeslapok készítése (fotó: iStock)

Ez az elegáns karácsonyi üdvözlőlap fekete kartonból és sok-sok apró gyöngyből készül, amelyek nemcsak a hóesést szimbolizálják, hanem a csillogó gömbdíszeket is a fán. Nagyobb gyerekkel együtt is készíthetjük, így ő is megtanulja, milyen jó móka lehet a kézzel készített ajándék.

Újabb gyöngyös megoldás, ám immár fehér alapra kerülnek fel, narancssárga virágok és zöld levelek mellé. Még ünnepibb lehet a karácsonyi képeslapunk, ha nem narancssárga, hanem vörös színt használunk.

Egy picivel több kézügyességre lesz szükségünk az utolsó laphoz: bordós alapból készül, zöld színes papírból hajtogatunk karácsonyfát a közepére. A borítót díszítő színes konfettik nemcsak a gömböket, de már a közelgő szilvesztert is megidézik!

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top