Otthon

Új év, új kezdet 2020-ban: hogyan legyen tiszta a zuhanyfüggöny is?

A babona úgy tartja, hogy amit az új év első napján teszel, azt csinálod egész évben. Éppen ezért sokan még szilveszter előtt nagytakarításba kezdenek, mi pedig mutatunk egy időspoóroló trükköt, hogy a zuhanyfüggöny is tiszta legyen.

A zuhanyfüggönyök bizony idővel piszkosak lesznek, akár a penész is megjelenhet rajtuk, a szappanos szennyeződésekről nem is beszélve. Nem kell azonban azonnal újat vennünk, mondjuk, hogyan tisztítsuk meg.

A legtöbb zuhanyfüggönyt már mosógépben is lehet tisztítani. Ilyenkor érdemes 1-2 törölközővel mosni a függönyt ez ugyanis meggátolja, hogy az anyag nagyon gyűrődjön, vagy letapadjon. Ne csak mosószert használj, hanem 1-2 evőkanál szódabikarbónát is. Ez fertőtleníti és fehéríti is a zuhanyfüggönyt. A legmagasabb tisztítási szinten, meleg vízzel indítsd el a mosást. Öblítő helyett adj hozzá ecetet! Nem kell külön szárítani a zuhanyfüggönyt, egyszerűen akaszd fel a helyére, s hagyd így megszáradni.

zuhany, zuhanyfüggöny, tiszítás

A zuhanyfüggönyt több módon is tisztíthatjuk, ám ez az anyagtól is függ!

Vannak azonban olyan darabok, amelyekhez kifejezetten kézi tisztítás javasolt. Ezekre valóságos csodaszer az ecetes, szódabikarbónás meleg vizes oldat, amivel mossuk át, főleg az alját, ha ott erős az elszíneződés. Használjunk ehhez mikroszálás törlőkendőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top