Otthon

Elhalasztja az áramszünettel járó munkák többségét az E.ON és az Elmű

Az Elmű és az E.ON felülvizsgálta az áramszünettel járó hálózati munkákat, és csak a legszükségesebbeket végzik el a koronavírus-járvány miatt.

Elhalasztja áramszünettel járó munkái többségét az E.ON, és az Elmű, hogy csak a feltétlenül szükséges esetekben kelljen a rendkívüli helyzetben hálózati beavatkozást végezni.

Minden esetben egyedileg vizsgálják meg, hogy az ellátás biztonsága szempontjából jelent-e kockázatot a halasztás, a tervezett üzemszünet kiket érintene: hatással lenne-e, például, gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére, és a nem halasztható esetekben mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam.

Az elmúlt másfél hétben felülvizsgálták azokat a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat, amelyek az ügyfelek számára áramszünettel járnának. A munkálatokat még az új koronavírus-járványt megelőzően hirdették meg, a kialakult helyzetre való tekintettel az ügyfelek kényelme érdekében azonban átszervezik ezeket.

Az Elmű nagyfeszültségű villamosáram-távvezetékeinek tartóoszlopai a fõváros XI. kerületében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Az Elmű nagyfeszültségű villamosáram-távvezetékeinek tartóoszlopai a fõváros XI. kerületében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Emellett további intézkedésig elhalasztottak minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagy számú rekonstrukciót. Az ilyen jellegű munkálatokat csak azokban az esetekben végzik el a szakemberek, amikor a tervezett karbantartás rövid távon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg. A meghirdetett munkálatok halasztása kapcsán előfordulhat, hogy postán kézbesített lemondó értesítést nem kapnak az ügyfelek.

A cégek azt írták, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a koronavírus terjedésének megelőzésére tett országos lépésekhez és felkészüljenek a járványhelyzet kezelésére. A társaságok célja, hogy ügyfeleik, munkatársaik, partnereik és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top