Otthon

4 húsvéti virágdekor a kertből

Idén más lesz a Húsvét. Mivel dekoráljuk most az asztalt? Segítünk!

Húsvétkor az ünnepi asztal kerül a középpontba, amit dekorálhatunk szép terítővel, apró díszekkel és tavaszi virágokkal. Utóbbi lehet vágott vagy virágföldbe ültetett, a lényeg, hogy olyat válassz, ami közel áll a szívedhez, és szereted az illatát. S lehetőleg olyat, amiért nem kell boltba menni…

1. Egyszerű színkavalkád tulipánból

A tulipán a tavasz egyik legszebb és legkedveltebb virága. Április elején, közepén már virágzásnak indul a kertben, így a húsvéti asztal ékes dísze lehet. A színpompás csokort, egyáltalán nem kell túldíszíteni, a maga egyszerűségében gyönyörű lesz. A tulipánok gondozása igényel némi odafigyelést, de ha jól tartod, akkor több mint egy hétig is gyönyörködhetsz benne.

Kerti tulipán húsvétkor

Ha van a kertben tulipán, feldobja a húsvéti asztalt (Fotó: Aleksandra Pavlova / Alamy / Alamy / Profimedia

2. Fehér tulipán, ha eleganciára vágysz

Színes tulipánok helyett választhatsz fehéret is. Ha nem szereted a túl csicsás dolgokat, akkor elég egy egyszerű üvegvázába tenned a virágot, némi kaviccsal, mindenféle díszítés nélkül. Csokorba is kötheted őket, de ilyenkor elég, ha egy fehér szalagot teszel rá. Ha egyszerű, és elegáns csokrot választasz, akkor a lakás se díszítsd túl.

Fehér tulipánból dekoráció

Dekoráció fehér tulipánból (Fotó: Natalia Peredniankina / Alamy / Alamy / Profimedia

3. Örök kedvenc: a nárcisz

Húsvéti dekoráció nárciszból

Nárcisz is kerülhet a húsvéti asztalra dekorációnak (Fotó: Simó Endre / DFP / Profimedia

Szinte sok kertben van nárcisz, ami megunhatatlan tavaszi kedvenc. Jól mutat a nappaliban, de húsvétkor az ünnepi asztalokon is. Nem kell nagyon túldíszíteni, egy egyszerű zöld kaspóban is szép lesz. Tárold hűvös, világos helyen, és öntözd rendszeresen! Elvirágzás után kiültetheted a kertbe, vagy az erkélyre, majd amikor a hagyma elszáradt, tárold száraz helyen, hogy ősszel újra tudd ültetni.

4. Korallvirág, ha valami teljesen szokatlan szeretnél

 

Időtálló növényt is választhatsz az ünnepi asztalra a gyorsabban hervadó, tavaszi virágok helyett.  Mivel sokak otthonában van ez a cserepes virág, így merjük javasolni húsvéti dekorációnak, hiszen nem kell érte kimozdulni az utcára. A pozsgások közé tartozó növény nem igényel túlzottan nagy gondozást. A korallvirág természetes körülmények között tél végén, kora tavasszal virágzik, így egy kevésbé világos helyen jól fogja magát érezni a lakásban. Ezt a növényt is díszítheted nyuszival és tojásokkal.

Még több húsvéti dekoráció:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top