Otthon

Bámulatos alkotásokat készít macaronból ez a hobbicukrász

Az aprólékosan megformált kis macaronok olyan jól néznek ki, hogy az embernek nem lenne szíve megenni őket.

Kim Delia igazán sokoldalú teremtés. A 26 éves svájci nő eredeti szakmáját tekintve virágkereskedő, de jelenleg textilboltban dolgozik. Szabadidejében szeret motorozni és most figyeljetek: jódlizni! Elég váratlan felvezetés ez egy macaronokról szóló cikkhez, tudjuk, de mit tegyünk, ha hősünk ennyire sok mindennel foglalatoskodik szívesen. Azt még nem is mondtuk, hogy egy színésztársulatban is játszik.

Na, de vissza a macaronkészítéshez. Kim odavan ezekért a falatnyi süticsodákért, és úgy volt vele, ha már ennyire szereti, miért ne próbálhatná otthon is elkészíteni kedvenc édességét – hiszen hobbicukrászként tortákat is szívesen készít.

A macaronokkal 2019-ban kezdett el bíbelődni, de azt mondja, még mindig csak a tanulási fázisnál tart.

“Azért szeretek macaront készíteni, mert kihívás. Nincs egy jól bevált receptem, szóval minden alkalommal lutri, mi lesz a végeredmény, amikor nekiállok” – mondja a fiatal nő. Persze, amikor gasztronómiai célból készít macaront, akkor az ízekre fókuszál, vagyis arra, hogy a süti minél finomabb legyen. Amikor azonban az alkotás öröméért áll neki a dolognak, akkor a művészet – vagyis az, hogy az alkotás egyben maradjon – sokkal fontosabb. Ezért különleges macaronszobraihoz nem is használ mást, csak macarontésztát és fondant. Ebből a párosításból pedig káprázatos művek születnek. Még koronavírus macaron is van köztük:

Forrás: BoredPanda

Még több kreatív cukrász:

Így lesz a macaronból műalkotás.

Lenne szíved megenni? (Fotó: Intagram – Kim Delia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top