Otthon

18 négyzetméteres minigarzon 18 millióért, alig csökken az újépítésű lakások ára

Bár az albérletek ára már elkezdett mérséklődni, és a használt lakások piacán is érezhető az árcsökkenés, az újépítésű lakások ára még tartja magát, és horrorisztikus összegekkel találkozhatunk.

A budai oldalon a fajlagos négyzetméterár átlépte az egymillió forintot, míg a pesti oldalon kilencszázezer forintot kell fizetnünk jelenleg egy négyzetméterért, ha újépítésű lakásra vágyunk – mutatta be a jelenlegi helyzetet a Pénzcentrum. Érdekes módon a legdrágább kerület mégsem Budán, hanem Pesten található, méghozzá a belvárosi V. kerület, ahol az újépítésű lakások átlagos négyzetméterára alulról súrolja a kétmillió forintot. Nagyon drága lokációnak számít még a budai II. és I. kerület, Pesten pedig azoknak kell mélyebben a zsebükbe nyúlniuk, akik a VI. vagy a VII. kerületekben szeretnének lakást vásárolni.

Apartmanház ablakai

Képünk illuszráció (fotó: Ryan Bruce/Stock-up)

A piac jelenlegi legdrágább eladó újépítésű lakásáért 452 millió forintot kérnek, és ezért az összegért több mint 200 négyzetméternyi területet kapunk az V. kerületi Palazzo Dorottya ötödik emeletén, és egy 33 négyzetméteres terasz is tartozik az élményhez. A legolcsóbb elérhető ingatlan jelenleg 18 millió forintba kerül, de csak első ránézésre tűnhet olcsónak. A XIII. kerületi újépítésű minigarzon ugyanis csupán 18 négyzetméteres, vagyis minden négyzetméteréért egymillió forintot fizethetünk. Elmondható, hogy a teraszos lakások jobb áron futnak terasz nélküli sorstársaiknál. Jelenleg a legnagyobb elérhető teraszt a X. kerületben találjuk: a 138 négyzetméteres lakáshoz egy 265 négyzetméteres terasz tartozik a Mélytó Lakóparkban.

Így hat az albérlet-piacra a járvány:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top