Otthon

A lakóházaktól 50 centire építik az új egyiptomi autópályát

A lakók az ablakaikból kinyúlva hozzáérhetnek az orruk elé épített új autópályához Egyiptomban. Az építkezés óriási felháborodást keltett.

King Salman Axis, vagy más néven a Teraet Al Zomor híd. Ezen a néven épül Egyiptom egyik legújabb beruházása, egy ambiciózus, hídként futó autópálya, ami egy népes lakótelep kellős közepén vezet át Gíza városán úgy, hogy egyes helyeken alig fél méter választja el a lakóházaktól – mutatja be a BoredPanda cikke.

King Salman Axis

Fél méterre a lakóházaktól épül az új egyiptomi autópálya (fotó: Sayed Hassan/picture alliance via Getty Images)

A beruházás nemcsak amiatt embertelen, mert elképesztően szennyező levegőt visz egy lakóövezet kellős közepébe, hanem azért is, mert a magasított autópálya teljesen elzárja majd a fényt azoktól a lakásoktól, melyek ablakai alatta lesznek. A 12 kilométer hosszúságú, veszélyes autópályahíd 65,5 méter széles, és 317 millió amerikai dollárjába kerül Egyiptomnak. Hogy mi visz rá egy kormányt, hogy ilyen közel építsen egy forgalmas hidat lakóépületekhez? Jelenleg arra hivatkoznak, hogy a négy túl közel eső lakóházat illegálisan húzták fel, amit az ott lakók cáfolnak. Szóba került a lakóházak lebontása is, de a lakók ellenállása miatt ez még nem történt meg, bár ahogy egyre élhetetlenebbé válik a környék, várhatóan annál kisebb lehet az ellenállás, és némi kompenzáció ellenében kiköltöztetik majd az ott lakókat.

Egyiptomnak szerencsére van egy szebbik oldala is. Erre tessék!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top