Otthon

Elfeledett temetőt rejtett a férfi kertje

Középkori kincstől a meteoritnak látszó gagyi, kerti díszig. Különös dolog, amiket az emberek a kertjükben találtak!

Dino 264 Ferrari

1978-ban egy Los Angeles-i ház kertjében két gyerek szórakozásból ásni kezdett, ekkor bukkantak rá egy meglepően jó állapotban lévő Dino 264 Ferrarira. Hogy a luxusautó hogy került a föld alá, azzal kapcsolatban többféle lehetséges verzió is napvilágot látott. Ami biztos, hogy a járművet 1974-ben ellopták, ezért sokáig azt feltételezték, hogy a tolvajok áshatták el. Később kiderült, hogy a tulajdonos, Rosendo Cruz összejátszott a tolvajokkal, hogy biztosítási csalást kövessen el.  A tolvajoknak meg kellett volna semmisíteniük az autót, ehelyett azonban elrejtették, és azt tervezték, hogy később előszedik majd, ám elfelejtették, hogy pontosan hol ásták el.

Egy Dino 246 Ferrari került elő a föld alól

Egy Dino 246 Ferrari került elő a föld alól (Forrás: Youtube)

Elfeledett temető

2011-ben New Orleansben egy Vincent Marcello nevű férfi úszómedencét szeretett volna ásni, amikor az ásója valami keménybe ütközött. Egy régi sírkő volt az. Kiderült, hogy a kertjében egy elfeledett temető rejtőzik, ahová még az 1700-as években temetkeztek. A feltárás során közel egy tucat koporsóra bukkantak, benne emberi maradványokkal. 

Lopott templomi harang

Egy cseh férfi csöveket fektetett a hátsó udvarában, amikor az ásója megakadt egy jókora fémtárgyban. Azonnal hívta az illetékes hatóságokat, majd az ásatás egy mintegy 400 éves templomi harang került elő a föld alól. Kiderült, hogy a harangot egy évtizeddel korábban egy közeli templomból lopták el, így minden bizonnyal a tolvaj ásta el azt a kertben.

Középkori kincs

A Wiener Neustadtban élő Andreas K. 2007-ben a kerti tavát szerette volna bővíteni, amikor ásás közben – mesébe illő módon –  régi ékszerekre bukkant a föld alatt. A kincseket elpakolta, majd 2011-ben kerültek a kezébe újra, amikor eladni készült a házát, ekkor jelentette a hatóságoknak, hogy mit talált. Az udvarából még több száz gyűrű, bross, övcsat és más ékszer került elő, melyekről kiderült, hogy nagyjából 650 évesek. 

Titokzatos, fényes tárgy

2014-ben, a kanadai Kitchenerben két lánytestvér épp horgászni készült, ehhez akartak kiásni a kertben néhány kukacot. Ekkor találtak rá egy különös, fényes tárgyra. Úgy sejtették, talán egy meteorit darabja lehet. A tárgyat elküldték bevizsgáltatni a Waterloo Egyetemre, ahol azonban kiderült, hogy jóval kevésbé különleges, mint aminek tűnt, ugyanis egy gagyi kerti díszről volt csupán szó, melyet az Egyesült Államokban gyártottak.

Még több bizarr dolog

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top