Shine

5 parfüm, amit köszi, de inkább nem fújnánk magunkra

Valakik egy ponton úgy gondolták, jó ötlet ezeket a parfümöket gyártani...

Fargginay – Bacon

A Fargginay márka nagyjából egy évtizeddel ezelőtt dobta piacra a baconszalonna illatú parfümöt, méghozzá kapásból két változatban is. A Classic verzióban bergamott, narancs, lime, grapefruit, fekete bors, cédrusfa, vetiver és guajakfa esszenciákkal keverték a bacon aromát, míg a Gold változatban mandarin, bergamott, grapefruit, citrom, szerecsendió, pimento bogyó és fekete bors került mellé. A terméket azóta már nem lehet kapni, de hogy emlékezetes, az biztos.

Fargginay - Bacon

Fargginay – Bacon

Vulva Original 

A Vulva Original parfüm az, aminek a neve alapján, illetve a logóját látva gondolnánk: a női nemi szerv illatát utánozza.  A német gyártó férfiak, nők, szinglik és párok számára is ajánlja az illatot, melyből egy üveg 29,90 euróba, vagyis mintegy 10 500 forintba kerül a gyártó webáruházában. Szerinted bekerülhetne az év legnépszerűbb parfümjeinek listájára?

Vulva Original

Vulva Original

For Strange Women – Horse

A For Strange Women (magyarul: Furcsa nőknek) kézműves parfümmárka kreációja a Horse, vagyis az istálló illatú parfüm, melyben a lovak, a széna és zab aromái keverednek. Az amerikai márka az Etsy-n árusította a parfümöt nagyjából 15 ezer forintért, ám mostanra az utolsó üvegig elkapkodták.

For Strange Women Horse

For Strange Women- Horse

Eau de Stilton

A brit Stilton sajtüzem még 2006-ban jelentkezett a kéksajt illatú parfümmel. A szúrós aromát az angyalgyökér, a kagylózsálya, a cickafark és a valeriánagyökér esszenciáinak vegyítésével idézték meg. Ma már ezt a parfümöt sem árulják, de ez talán nem is feltétlenül akkora probléma…
 

Eau de Stilton

Eau de Stilton 

Demeter – Earthworm

Az amerikai Demeter “illatkönyvtár” kínálatában bőséggel találhatunk bizarrabbnál bizarrabb parfümöket. Árulnak pélául kiscica-bunda, kandalló, újszülött, pillanatragasztó, ravatalozó, pizza, kosz, sőt űrséta illatú parfümöt is. Mind közül a legkevésbé kecsegtetőnek azonban a földigiliszta illatát idéző parfüm tűnik. A nagy üveges kiszerelés 36 dollárt, vagyis nagyjából 11 500 dollárt kóstál. Ha nem kaptál kedvet hozzá, akkor inkább a klasszikus parfümöket ajánljuk!

Demeter - Earthworm

Demeter – Earthworm

(Nyitókép: Getty Images)

Mik vannak! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top